Den afslappede kampkunst

Traditionelt blev kampkunst systemer skabt som en dokumenteret praksis for uddannelse af bekæmpe tilstand i de gamle tidsaldre. Dens moderne dages applikationer er naturligvis primært til selvforsvar, motion og fysisk fitness. En form for kampsport men skiller sig ud fra resten i den forstand, at det går ind for en afslappet livsform over snedige og fysisk styrke.

Kernen i det er Aikido ånd om dyrke afslapning og en ro i hverdagen til at være i stand til at udnytte denne dyd i faktiske fysiske kamp. Aikido er faktisk en moderne japansk kampkunst og Aikido ånden fortsætter med at leve i dag år efter det blev udviklet af Morihei Eushiba mellem 1920 til 1960. Bemærkelsesværdigt om denne særlige kampkunst er der Aikido ånd er dyrket inden for sine elever, så der er en åndelig og filosofiske udvikling, der sker; der bliver igen grundlaget for de kamplystne kunst. Moderne dag studerende Aikido bevidne, at de bringer den Aikido ånden med dem hele almindelige dagligdags aktiviteter, danner en bro mellem principperne om hvordan man tackler hverdagen og kampbevægelser på uddannelse måtten.

Denne åndelige og filosofiske grundlag for Aikido ånd, der dyrker afslapning og den fredelige kontrol af aggression, tilskrives grundlæggers baggrund i Omoto-kyo religion. Omoto-kyo er en moderne japansk religion, som siges at være en udløber af shintoisme. Omoto-kyo tilhængere tror på forskønne verden med kunst, fordi de mener at kunst bringer mennesker nærmere guddommelige.

Bortset fra dette dog er Omoto-kyo tilhængere pacifister, der går ind for fred over krigen. Det er parallel mellem Omoto-kyo og Aikido. Det er derfor Aikido ånd er ofte paradoksalt nok kaldes kunst af fred. Man kan undre sig over fornuft bag det faktum, at en kampkunst, der var i alle hensigter skabt til kamp og vinde over fjenden kan faktisk at være påstå, at kunsten af fred. For alle henseender handler, den filosofiske og åndelige fundament af Aikido om at opretholde en konstant tilstand af afslapning.

Det er i denne afslappet tilstand, Aikido udøveren er i stand til at udføre vanskelige kaster og manøvrer som undervises af martial kunst. Den afslappede tilstand kan tilskrives en dyb urokkelig Fred gratis af aggression. Konceptet er, at når vi er spændte og ikke afslappet, vi unødigt spilde energi på aggression og tvinge. Ved at gå med strømmen og ikke være bange for hvad kan eller ikke kan ske til os, dyrker vi en fred med et afslappet optræden som sin direkte konsekvens.

Aikido ånd har til formål at dyrke en mental disciplin, udvikle karakter og selvtillid med det endelige mål at være i stand til at opretholde fred og afslapning. Det mener, at i fred kan man indse sande magt: power til at sprede fred yderligere og styrke til at kunne modstå stormløb af dagligdags situationer. Grundlæggende i forbifarten på Aikido ånd kan gøres gennem praktiske applikationer, der viser at en afslappet opførsel er mere effektiv end en aggressiv.

Et fysisk eksempel er udøvelsen af forsøger at forårsage nogen til at miste deres balance. For at være i stand til at vælte ud en modstander som regel betyder, at vi skal være fysisk stærkere og i nogle tilfælde større så overlegne fysisk styrke gennem muskelsammentrækning er det traditionelle mål for sejr.