Det sunde kontormiljø – 3 gode råd

Det sunde kontormiljø – 3 gode råd

Med mange mennesker samlet på et kontor, kan der hurtigt blive beskidt og være meget larm. Et godt kontormiljø er utrolig vigtigt, når dine medarbejdere skal performe. Hvem gider at møde ind til et beskidt kontor med meget larm? Det sunde kontormiljø kan mange ting. Der er arbejdsro, rent og indbydende at være. Her går vi mere i dybden med det sunde kontormiljø.

Rent og pænt

Regel nummer på i et kontorlandskab er, at der skal være rent og pænt. Hvis der ikke er rengøring på i forvejen, kunne det være en idé at bestille et firma til det? Alternativt skal medarbejderne bruge lidt tid på at rengøre deres kontorareal i ny og næ. For mange firmaer vil rengøring være en god investering, fordi det vil give dine medarbejdere mulighed for at gøre det, som de er bedst til. Nemlig udføre deres arbejde og ikke gøre rent. Naturligvis skal der være nogle klare regler for rengøringen i det daglige, så alle ikke bare efterlader kopper over det hele. Overvej også at have godt med planter og kunst, så medarbejderne kan se på nogle pæne ting i løbet af dagen.

Gode arbejdsforhold

Det næste tip handler om gode arbejdsforhold – nærmere bestemt en god stol, en ordentlig skærm og eventuelt et hæve sænkebord. Sidder dine medarbejdere ved et dårligt skrivebord og i en stol, der ikke kan justeres, vil de med stor sandsynlighed få ondt i nakken og ryggen i det lange løb. Det skal være rart at sætte sig ved sin arbejdsplads, og det er ikke noget, dine medarbejdere skal se negativt til. Få derfor styr på ordentlige faciliteter for medarbejderne.

Alt det uden om

Til ethvert velfungerende kontormiljø tilhører nogle klare regler for, hvornår man kan forstyrre. Heldigvis har mange kontorer i dag chatsystemer, så man ikke render og prikker hinanden på skulderen hele tiden. Dog bør der være nogle regler alligevel. For eksempel at man ikke må forstyrres indtil frokostpausen, eller at man ikke vil forstyrres, hvis man har høretelefoner på. Et andet simpelt tip er at have godt med vand og frugt, så medarbejderne altid har adgang til sund mad og drikke. Det øger koncentrationsevnen og effektiviteten.

Lån penge og opgrader kontoret

Trænger kontoret til en ordentlig overhaling, men har I ikke rigtig penge til det? Så findes der i dag rigtig mange muligheder for at låne penge til kontormøbler og interiør. Hos forhandleren kan I typisk købe møblerne på kredit, hvor I betaler over en længere periode. En anden mulighed er at låne penge hos Jeres bank. Her vil det typisk være en smule billigere, hvis I vel at mærke vælger den bank, hvor I er kunder i forvejen. Ønsker I at låne penge ved forhandleren, bør I altid indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Til at finde flere forskellige lån kan du evt. bruge en sammenligningstjeneste. Der kan nemlig være stor forskel på vilkårene for et lån. En sidste mulighed er at låne penge hos en online bank. Her ansøger I online og får svar med det samme. Det gode ved denne type lån er, at pengene udbetales hurtigt.