3 myter om privatlån – er der hold i dem?

3 myter om privatlån – er der hold i dem?

Online forbrugslån som privatlån, kviklån og SMS-lån modtager løbende kritik i medierne og fra forskellige forbrugsforeninger. Privatlånet er for dyrt, og selskaberne prøver at snyde forbrugerne. Sådan opfattes privatlånet af mange danskere, men er det nu også sandt? I denne artikel behandler vi nogle af myterne sammen med hurtig udbetaling.

Udbyderne prøver at snyde forbrugerne

At udbyderne prøver at snyde forbrugerne, holder ikke helt vand i dag. Naturligvis er det desværre uundgåeligt, at der opstår nye udbydere med dårlige hensigter i ny og næ. De veletablerede låneudbydere, skal du dog ikke bekymre dig om. Myndighederne holder løbende et skarpt øje, og kravene for at drive en lånevirksomhed bliver hele tiden skruet op. Alt den nødvendige information skal være tilgængelig for forbrugeren, så man ikke bliver vildledt. Holder du dig derfor til de mere etablerede låneudbydere, skal du ikke være bekymret. Du kan også altid læse udbydernes kundeanmeldelser for at se tidligere kunders erfaring med selskabet. Hvis ikke selskabet overholder kravene, kan det få store konsekvenser for deres forretning.

Privatlånet er en garanti for RKI

Bare fordi du tager et privatlån, behøver du ikke at havne i RKI. Bruger du tid på at finde det bedst mulige privatlån, der passer til din økonomi, så har du som udgangspunkt ikke noget at være bekymret for. Du skal sikre dig, at du kan betale afdragene. Hvis du ikke kan det, vil der komme ekstra gebyrer på, og du risikerer at blive registreret i RKI, hvis du modtager 3 rykkere uden at betale. Hvis du tager et privatlån, havner du altså kun i RKI, hvis du ikke betaler afdragene på lånet. Betaler du dem, kan du sove helt trygt.

Alle personer kan tage et privatlån

Det er sandt, at kravene for at blive godkendt til et privatlån er lavere end for eksempel et banklån. At alle personer kan tage et privatlån, passer dog ikke helt. Hvis du står registreret i RKI, vil du have meget svært ved at finde en udbyder, der godkender din ansøgning. Samtidig stiller udbyderne ofte krav til, at du har en fornuftig indkomst. Hvis du for eksempel er på kontanthjælp eller studerende, vil det hos mange udbydere også være svært at få lov at låne. Hvis du vurderer, at du ikke har en tilfredsstillende økonomi, så vil de ikke godkende dig. Samtidig skal du være minimum 18 år for at kunne få et lån. Hos mange af de etablerede udbydere af privatlån, skal du dog være ældre. De fleste udbydere har et krav om, at du er mindst 20 eller 21 år.

Mange af de ovenstående myter hører fortiden til, hvor de sagtens kunne have noget på sig. Kravene er dog blevet markant højere for at drive denne form for virksomhed, og der er ligeledes kommet større konkurrence på markedet.